• Головна
  • Новини
  • Кардинал Любомир (Гузар): священики, які агітують у храмах - шкодять людям...

Кардинал Любомир (Гузар): священики, які агітують у храмах - шкодять людям

24.10.2012, 13:28
Кардинал Любомир (Гузар): священики, які агітують у храмах - шкодять людям - фото 1

Кардинал Любомир (Гузар) вважає, що священики, як агітують за кандидатів у депутати, шкодять людям і таких священнослужителів слід карати. Про це екс-глава УГКЦ сказав під час зустрічі із студентами Магістерської програми з журналістики Українського Католицького університету.

Kardynal.jpgКардинал Любомир (Гузар) вважає, що священики, як агітують за кандидатів у депутати, шкодять людям і таких священнослужителів слід карати. Про це екс-глава УГКЦ сказав під час зустрічі із студентами Магістерської програми з журналістики Українського Католицького університету.

«Священиків, які агітують у церквах, треба карати, і ми вже чули про такі випадки. Священик, який дозволяє собі за якісь подарунки використовувати амвон як засіб політичної пропаганди, не сповняє свого завдання, а шкодить людям», - сказав він.

Блаженніший Любомир зазначив, що Церква може співпрацювати з політиками, беручи участь у окремих спільних проектах, але не може підтримувати їх під час передвиборчих перегонів.

«Церква співпрацює з політиками лише у сенсі участі в спільних проектах, призначених для загального добра, а не в сенсі підтримки якогось кандидата. Якби такий ходив до церкви і був добрим парафіянином, то і без слів священика усі бачили б його як добру людину, яка цінує Бога», - наголосив кардинал.

«Завданням Церкви не є захищати людей від кривди влади. Церква має завдання говорити про відповідальність. Про відповідальність влади перед народом і про відповідальність кожного з нас бути добрим громадянином. Церква не є та інституція, яка повинна долучатися до політики. Одначе повинна вчити і тих, хто при владі, і тих, хто поза нею відповідальності і утримуванню політичного і суспільного життя на відповідному рівні. Церква – це проповідь Слова Божого, а не проповідь політичної реклами», - зазначив екс-глава УГКЦ Любомир (Гузар).